Politieman Gamali Benjamin
NOS Nieuws

Protest op Sint-Maarten na doodschieten agent

Op Sint-Maarten is een politieagent overleden die een paar dagen geleden door criminelen was neergeschoten. De agent werd woensdag in het hoofd geschoten toen hij op de fiets achter twee overvallers aanging die een juwelier in de hoofdstad Philipsburg hadden overvallen.

De politieagent, Gamali Benjamin, werd zwaargewond op straat gevonden. Twee mensen zijn opgepakt voor betrokkenheid bij de moord op de agent.

Benjamin werd naar de Dominicaanse Republiek vervoerd om een kogel uit zijn hoofd te laten verwijderen, maar voor de operatie bleek dat hij hersendood was. Daarom werd hij gisteren teruggevlogen naar Sint-Maarten, waar hij vanmiddag overleed.

Misdaadgolf

Minister van Justitie Richardson kondigde een dag na de schietpartij harde maatregelen aan om de misdaadgolf op het eiland tegen te gaan. Zo wordt er onder meer vaker gepatrouilleerd en krijgen agenten op de fiets een kogelwerend vest.

De schietpartij heeft op Sint-Maarten veel reacties teweeg gebracht. Uit solidariteit gingen donderdag alle juweliers een dag dicht. Ook werd een stille tocht in Philipsburg gehouden waar honderden mensen aan deelnamen, onder wie veel politiemensen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl