BN'ers zingen het Koningslied in onder leiding van John Ewbank
NOS Nieuws

Dekker wil verklaring voor kosten van Koningslied

Staatssecretaris Sander Dekker van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap vindt dat de NPO met een goed verhaal moet komen over de kosten van het Koningslied. Dat zei hij op de lokale radiozender Den Haag FM.

Dekker knipperde vorige maand even met zijn ogen toen hij hoorde dat het lied 550.000 euro heeft gekost. "Ik weet niet precies wat er is begroot. Ik vind het in ieder geval heel veel geld. Ik zal samen met mijn mensen ook nagaan waar het geld aan is besteed."

De NPO noemde eerder een bedrag van 150.000 euro. Dat bleek later alleen de eigen bijdrage aan het lied te zijn. De staatssecretaris benadrukte dat er misschien wel een goede verklaring is voor de 400.000 euro aan extra kosten, maar dat wil hij dan graag weten.

Geen hoogtepunt

Dekker wilde verder niet ingaan op de tekst van het Koningslied. "We kijken terug op een hele mooie kroningsdag, maar het Koningslied was misschien niet het hoogtepunt."

Het Koningslied werd in 2013 speciaal geschreven en gemaakt voor de inhuldiging van koning Willem-Alexander. Pas onlangs bleek dat het Nationaal Comité Inhuldiging, naast de 150.000 euro van de NPO, ook nog eens 400.000 euro heeft uitgetrokken voor het Koningslied. Het totaalbedrag van ruim een half miljoen euro is besteed aan de productie, organisatie en registratie rondom het Koningslied, zei het Nationaal Comité toen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl