Een Boeing 737-300 van Air Baltic
NOS Nieuws

Bemanning Air Baltic-vlucht opgepakt met drank op

In Oslo zijn vier van de vijf bemanningsleden van een vlucht van Air Baltic opgepakt omdat ze te veel alcohol hadden gedronken. Zowel de gezagvoerder als de co-piloot en de twee stewardessen hadden een promillage van ruim 0,2.

Air Baltic hanteert een zero tolerance-beleid wat alcohol betreft. "Dat betekent dus helemaal geen alcohol", zei een woordvoerder tegen de Letse omroep LSM.

De alcoholtest werd uitgevoerd na een tip. De politie besloot daarop een routine-controle te houden in het vliegtuig, dat klaarstond om van Oslo naar Kreta te vliegen.

Onprofessioneel

De passagiers zaten nog te wachten bij de gate en kregen na een uur te horen dat de piloot onwel was geworden, vertelt passagier Helena Therese Langeland aan de Noorse krant Dagbladet.

Pas later kreeg ze door dat de bemanning was opgepakt omdat ze te diep in het glaasje hadden gekeken. Ze zegt ervan geschrokken te zijn dat "mensen met zo'n verantwoordelijke baan hun werk niet serieus nemen en zich zo onprofessioneel gedragen". Uiteindelijk vertrok de vlucht een paar uur later met een andere bemanning.

De opgepakte bemanningsleden kregen aanvullende onderzoeken om de hoeveelheid alcohol in hun bloed te bepalen. Als de resultaten daarvan binnen zijn, zullen de nodige maatregelen worden genomen tegen de vier, zegt Air Baltic.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl