Schade in Alphen aan den Rijn na het ongeluk met de brug
NOS Nieuws

Website herstelwerkzaamheden Julianabrug Alphen

De bedrijven die betrokken waren bij de installatie van de brug in Alphen aan den Rijn hebben de website hersteljulianabrug.nl geopend. De site is vandaag de lucht ingegaan, zegt woordvoerder Martin van Putten van aannemer Mourik.

Binnenkort is er informatie te vinden over de opruim- en herstelwerkzaamheden, na het ongeval met de twee hijskranen van vorige week. Het werk zal naar verwachting maanden duren. Straten worden afgesloten, er komen zware machines en er zal geluidsoverlast zijn.

Op de site staat onder meer welke straten dicht zijn, zodat mensen hier rekening mee kunnen houden. "Het is natuurlijk niet leuk als je 's ochtends naar je werk toe wilt, en je ineens voor een gesloten straat staat", zegt Van Putten.

Beelden

Ook worden video's en foto's van de werkzaamheden op de site geplaatst. "Zo kunnen omwonenden als ze thuiskomen van hun werk zien wat er die dag is gebeurd", zegt Van Putten. De bedrijven hopen met de site begrip te kweken voor de werkzaamheden en mensen betrokken te houden bij de operatie.

Vanochtend kregen lokale media een rondleiding op de plek van het ongeluk. De zender Studio Alphen filmde achter de hekken de puinhopen die de twee kranen en het wegdeel hebben achtergelaten.

Nieuwe beelden schade Alphen aan de Rijn

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl