Erwin Mulder hoopt op te vallen onder de lat bij Heerenveen
NOS Voetbal

Erwin Mulder op zoek naar eerherstel in Heerenveen

Erwin Mulder onderging vorig seizoen het lot waar elke beroepsvoetballer van gruwelt. Hij begon de competitie als eerste doelman van Feyenoord, maar na de komst van Kenneth Vermeer naar De Kuip werd hij gedegradeerd tot tweede keus, om in die rol het seizoen grotendeels vanaf de reservebank te moeten beleven. Nu aast Mulder bij sc Heerenveen op eerherstel.

In de voorronde van de Europa League tegen Zorja Loegansk keepte hij aan het begin van vorig seizoen nog prima voor de Rotterdammers. "In de uitwedstrijd ging het goed, maar thuis ging het minder", erkent Mulder. "Drie dagen later haalde de club Vermeer op. Zo keihard is topsport."

"Hoe het gegaan is, vind ik niet netjes. Ik heb het er lastig mee gehad. Toch heb ik mij er vrij snel overheen gezet. Het is hard, maar hier word je een man van. Alhoewel ik wel elke dag met een kutgevoel naar de Kuip reed."

Erwin Mulder als doelman van Feyenoord

Geen eindstation

Die rit hoeft Mulder niet meer te maken. Zijn thuishaven bevindt zich nu een in het Noorden des lands, in Heerenveen. "Het belangrijkste is dat ik hier weer ga spelen. Het is een stap terug, om er twee vooruit te kunnen doen. Ik zie Heerenveen niet als mijn eindstation."

De 26-jarige doelman heeft voor twee jaar getekend in Friesland en hoopt in die jaren dus weer stappen vooruit te maken. Naar een niveau tegen het Nederlands elftal aan bijvoorbeeld. Voor het EK 2012 mocht hij al eens meetrainen. "Je mag altijd dromen. De bal ligt bij jezelf. Als ik goed keep, maak ik hopelijk wat mensen wakker."

In NOS Langs de Lijn werden deze week enkele spraakmakende binnenlandse transfers belicht. Zo kwamen Erik Falkenburg, Dirk Marcellis en Ernest Faber aan het woord. In het linkblok zijn deze terug te luisteren.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl