NOS NieuwsAangepast

Opnieuw grote drukte op Europese snelwegen

Net als vorige week is het druk op de Franse snelwegen naar het zuiden. Op de A7 van Lyon naar Orange moeten automobilisten over in totaal 100 kilometer langzaam rijden. Op de A8, de A9, de A10, de A61, de A63, A71 en de A75 staan files van soms wel 20 kilometer.

In het oosten van Frankrijk, bij Dijon, regent het hard. De wegen zijn daar glad, wat extra vertraging veroorzaakt. De buien trekken naar het oosten.

De drukte kwam vanochtend al vroeg op gang. Bij Parijs stonden rond 05.00 uur al de eerste automobilisten vast. De ANWB verwacht het hoogtepunt van de drukte aan het begin van de middag.

Duitsland

Er is ook veel verkeer naar het zuiden in Duitsland, vooral op de A3/A9 van Frankfurt naar München en de A8 München-Salzburg. Tussen München en Salzburg staan op diverse plaatsen files van zo'n 10 kilometer. Mensen moeten rekening houden met minstens een uur vertraging, zegt de ANWB.

Verder staat het verkeer in Oostenrijk vast bij de Karawankentunnel richting Slovenië, waar de wachttijd is opgelopen tot ruim een uur. Bij de Zwitserse Gotthardttunnel moeten automobilisten die naar het noorden willen een uur wachten. In zuidelijke richting bedraagt de wachttijd drie kwartier.

Gisteren waarschuwde de ANWB al voor een tweede Zwarte Zaterdag, nu opnieuw veel vakantiegangers vertrekken en terugkeren. Vorige week stond er op het hoogtepunt in de ochtend op de Franse snelwegen 880 kilometer file.

Hitte

Automobilisten kunnen op veel plaatsen ook last krijgen van de hitte. In Zuid-Frankrijk, Italië, de Alpen en op de Balkan kan de temperatuur oplopen tot 40 graden.

In Duitsland mag op verschillende wegen niet harder worden gereden dan 80 kilometer per uur. De kans bestaat dat het wegdek omhoog komt door de hitte.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl