NOS Sport

Smit: balen, maar trots op de meiden

Yasemin Smit baalt na WK-finale

Natuurlijk baalde Yasemin Smit van de verloren WK-finale, maar toch stapte ze supertrots van het podium nadat ze zilver om haar nek had gekregen. "Dit is balen. Je merkt dat de Verenigde Staten een hele fysieke ploeg is. We waren er dichtbij, maar anderhalve maand geleden hebben we ook tegen de Amerikanen gespeeld en leden we een zware nederlaag."

Smit doelde met die opmerking op het geringe kwaliteitsverschil in de finale. Ze tekende zelf voor de 1-0 en kreeg in de slotfase nog een kans op de 5-5. Ondanks de nederlaag was ze trots. "Ik ben heel trots op de meiden. We hebben dit als team gedaan, we zijn elkaar blijven stimuleren."

Stapje extra

Smit is de enige uit de WK-selectie die zeven jaar geleden het olympisch succes in Peking meemaakte. Volgend jaar staat Rio op de kalender. "Vorig jaar waren we tweede op de EK, nu tweede op de WK. Hopelijk kunnen we volgend jaar een stapje extra doen."

Maud Megens vindt het zilver met gouden randje

Maud Megens is een van de nieuwe sterren van het Nederlandse team. Ze baalde van de tweede plaats. "Heel erg zuur. We hebben hier heel hard gewerkt. We verdienen een medaille. Het is zilver met een gouden randje", stelde de speelster, die in de halve finale tegen Italië vier van de vijf Nederlandse treffers voor haar rekening nam en in de eindstrijd nog eens twee keer scoorde.

Megens vond het een zwaar duel. "In de aanval zwom je steeds tegen een muur op. We hebben wel de kansen gehad terug te komen, maar helaas is het niet gelukt. We moesten zo hard knokken om steeds weer dichtbij te komen. Ik baal echt van die tweede plaats, maar ik weet ook dat we trots moeten zijn. Tweede op een WK is bijzonder."

Megens hoopt dat Oranje begin 2016 de Europese titel kan grijpen. Dan is kwalificatie voor Rio de Janeiro een feit. "Dat zou alles wel een stuk simpeler maken."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl