De voorzitter van de wereldvoetbalbond wilde net beginnen met zijn persconferentie toen een demonstrant het podium opkwam en de 79-jarige Zwitser trakteerde op een douche van bankbiljetten
NOS Voetbal

FIFA onderzoekt corruptie binnen FIFA

Wereldvoetbalbond FIFA laat een intern onderzoek uitvoeren naar corruptie binnen de organisatie. Dat meldde persbureau Reuters vrijdag op basis van twee bronnen die anoniem willen blijven.

De Amerikaanse en Zwitserse justitie doen momenteel ook onderzoek naar corruptie en omkoping binnen de mondiale voetbalorganisatie. In mei werden voorafgaand aan de voorzittersverkiezing van de FIFA veertien mensen opgepakt in deze zaak, onder wie negen voetbalofficials.

De FIFA heeft een Amerikaans advocatenkantoor ingeschakeld. Niet alleen om de eigen belangen te verdedigen in het Amerikaanse en Zwitserse onderzoek, maar ook om intern onderzoek te doen. De wereldvoetbalbond heeft volledige medewerking toegezegd aan justitie in de Verenigde Staten en Zwitserland.

Blatter geen verdachte

De scheidende voorzitter Sepp Blatter is geen verdachte in beide zaken, hoewel zijn naam toch veelvuldig in verband is gebracht met corruptie. De 79-jarige Blatter werd op 29 mei herkozen, maar maakte enkele dagen later bekend zijn functie neer te leggen. Op 26 februari wordt zijn opvolger gekozen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl