Een boot van de Franse politie voor de kust van Réunion
NOS Nieuws

Franse zoektocht bij eiland Réunion

De Fransen zijn bij het eiland Réunion een zoekactie begonnen naar brokstukken van de vermiste vlucht MH370. Met een vliegtuig, helikopters en schepen wordt een gebied afgezocht van 4800 vierkante kilometer.

De prefect van het eiland, Dominique Sorain, zei dat de zoektocht ongeveer een week zal duren.

Bij Réunion in de Indische Oceaan spoelde eind juli een stuk van de vleugel aan van een vliegtuig, waarvan is vastgesteld dat het van een Boeing 777 is. De Maleisische premier Razak verklaarde woensdag dat het ging om een brokstuk van MH370. De Fransen, die het brokstuk in Toulouse onderzoeken, houden het voorlopig op een sterk vermoeden dat het een wrakstuk van het vermiste vliegtuig is.

Meer brokstukken

Sinds de vondst op Réunion zijn meer brokstukken aangespoeld, maar van geen van die voorwerpen is vastgesteld dat dat vliegtuigonderdelen zijn, zei Sorain.

Bij zoektocht wordt de Franse marine ingeschakeld. De politie speurt de kust af.

Zoektocht bij Réunion

Demonstratie Peking

De stelligheid van Maleisië over het gevonden brokstuk is slecht gevallen bij Chinese nabestaanden van de slachtoffers van vlucht MH370. Demonstranten bekritiseerden vandaag de voortgang van het Maleisische onderzoek naar de vliegramp. Een Chinees die vijf familieleden bij de ramp verloor, zei dat "Maleisië ons vertrouwen heeft verspeeld".

De MH370 verdween op 8 maart 2014 van de radar met 239 mensen aan boord op een vlucht van Kuala Lumpur naar Peking.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl