Graziano Pellè bleek met zijn ploeg Southampton weer te sterk voor Vitesse
NOS Voetbal

Vitesse verliest ook thuis van Southampton

Voor Vitesse is Southampton in de derde voorronde van de Europa League een te hoge horde gebleken. Nadat de Engelsen vorige week thuis al met 3-0 hadden gewonnen, zegevierden ze in Arnhem met 2-0.

Vitesse nam direct het initiatief en kreeg al in de eerste minuut een kansje via Isaiah Brown, maar de huurling van Chelsea raakte de bal niet goed, waardoor zijn inzet naast ging. Luttele minuten later boorde Graziano Pellè het laatste sprankje hoop van de Arnhemmers de grond in. De Italiaan strafte pover verdedigen af met een bekeken inzet: 0-1.

In het vervolg van de eerste helft zorgde Vitesse af en toe voor dreiging. Dat gebeurde via onder anderen nieuwkomer Milot Rashica, die de bal bij de tweede paal niet vol raakte, en Maikel van der Werff, wiens schot van afstand door doelman Maarten Stekelenburg over werd getikt.

Southampton houdt simpel stand

In de tweede helft veranderde er nauwelijks iets aan het spelbeeld. Vitesse mocht het spel maken van Southampton, maar wist opnieuw weinig kansen te creëren. Valeri Kazaisjvili probeerde het enkele keren van afstand, maar had geen succes.

Southampton hield probleemloos stand en kwam kort voor tijd zelfs nog op 2-0. Na slordig balverlies van Danilo Pantic, trof Sadio Mané doel.

Southampton haalde zo eenvoudig de play-offs voor een plaats in de groepsfase van de Europa League. The Saints spelen voor het eerst Europees voetbal sinds in het seizoen 2003/2004 de eerste ronde van de UEFA Cup niet werd overleefd.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl