Asielzoekerscentrum in Ter Apel
NOS Nieuws

Extra noodopvang asielzoekers in Ter Apel

Bij het aanmeldcentrum van het Centraal Orgaan opvang asielzoekers in Ter Apel komt een extra opvanglocatie. Het ministerie van Veiligheid en Justitie zegt dat die faciliteit op korte termijn wordt geopend, "om te kunnen garanderen dat iedereen ’s avonds een dak boven zijn hoofd heeft". Een concrete datum wordt niet genoemd.

Het gaat om een ruimte waar nieuwe asielzoekers de tijd tot hun registratie door het COA kunnen overbruggen. Bij het aanmeldcentrum is vanwege de grote aanloop een achterstand ontstaan bij de verwerking van registraties.

Het COA en de vreemdelingenpolitie zetten alle zeilen bij, maar kunnen niet voorkomen dat asielzoekers soms lang moeten wachten. Met de extra opvang moet worden zekergesteld dat iedereen de nacht binnen kan doorbrengen.

Overvol

De NOS meldde vanochtend dat Nederlandse asielzoekerscentra overvol zitten. Dat komt door de grote instroom van vluchtelingen en doordat de doorstroom van mensen met een tijdelijke verblijfsvergunning stokt.

Vanwege het grote aantal asielzoekers zijn vorige maand in Zwolle (IJsselhallen) en in Goes (Zeelandhallen) tijdelijke extra opvanglocaties geopend. Die bieden ieder ruimte aan 400 mensen die al zijn geregistreerd. De extra opvang in Ter Apel komt bij het aanmeldcentrum, het eerste registratiepunt voor nieuwe asielzoekers.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl