Ranomi Kromowidjojo wint de 50 meter vrije slag tijdens de Swim Cup in Eindhoven

Heemskerk 'erg blij', Kromowidjojo wil 'het gas erop'

Femke Heemskerk en Ranomi Kromowidjojo zijn blij met een plek in de finale van de 100 meter vrij slag, met respectievelijk de vierde en vijfde tijd.

"Het ging weer heel lekker, maar dit was nog niet alles", sprak Kromowidjojo meteen na de race.

De olympisch kampioene van Londen zag in haar race de Australische Cate Campbell als eerste aantikken. "Ze gaat harder dan ik had verwacht, maar je weet nooit wat ze vrijdag gaat laten zien. Het moet nog een stuk sneller. In de finale moet echt het gas erop", aldus Kromowidjojo.

Kromowidjojo: in de finale echt gas erop

Een glimlach bij Heemskerk

Heemskerk revancheerde zich met haar goede race voor haar dramatische optreden in de finale van de 200 meter vrije slag, waarin ze laatste werd.

"Het was niet de race van mij leven, maar dit was gewoon mooi", aldus Heemskerk. "Ik heb een verbetering laten zien en daar ben ik erg blij mee. Twee dagen heb ik me rot gevoeld, maar ik heb 't losgelaten."

Daarbij werd ze geholpen door de tweet die concurrente Sarah Sjöström in december plaatste tijdens de WK kortebaan in Doha, waar de Zweedse tweede werd op de 100 meter achter Heemskerk. De boodschap: "If nothing goes right, try going left."

De finale van de 100 meter vrije slag staat vrijdag op het programma.

Heemskerk: if nothing goes right, go left

Deel artikel: