Reddingswerkers van Artsen zonder Grenzen zoeken naar overlevenden
NOS Nieuws

Hoop op overlevenden voor Libische kust opgegeven

Reddingsteams in de Middellandse Zee verwachten niet dat ze nog overlevenden zullen vinden van het vluchtelingenschip dat gisteren voor de Libische kust verging. Dat betekent dat zo'n 200 van de ongeveer 600 opvarenden van het gekapseisde schip zijn verdronken.

Tot nu toe zijn 25 lichamen uit het water gehaald. Zo'n 400 mensen zijn gered. Het zoeken werd gisteravond gestaakt toen het donker werd.

Een Iers marineschip ontving gisteren een noodsignaal van een overvolle vissersboot met vluchtelingen. Die was 25 kilometer uit de kust van Libië in slecht weer terechtgekomen.

Vermoedelijk kapseisde de vissersboot doordat de vluchtelingen aan dek zich naar één kant verplaatsten, toen het Ierse schip reddingsboten te water liet. Sommige vluchtelingen aan dek sprongen in het water, de vluchtelingen in het schip konden geen kant uit.

Aan de zoekactie naar overlevenden doen helikopters en zeven schepen mee, waaronder twee schepen van Artsen zonder Grenzen. Eén zo'n schip had net daarvoor 100 vluchtelingen aan boord genomen van een ander vluchtelingenschip dat in moeilijkheden was geraakt.

Overlevenden worden aan boord van het Ierse marineschip genomen

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl