Actievoerende politieagenten verzamelen zich rond het Binnenhof
NOS Nieuws

Van der Steur buigt niet voor politieacties

Minister Van der Steur veroordeelt de acties bij de politie voor een betere cao. Hij is niet van plan om extra geld uit te trekken voor loonsverhoging, schrijft hij in een brief aan de vakbonden.

"Het akkoord tussen de onderhandelende partijen is tot stand gekomen in de wetenschap dat hiermee de grenzen van de financiële mogelijkheden van het kabinet tot het uiterste zijn opgerekt."

Een aantal politiebonden is ontevreden over het huidige bod van 133 miljoen euro, dat wordt besteed aan een loonsverhoging van 5 procent en een eenmalige uitkering van 500 euro.

Minister Van der Steur

Ik dring er bij u op aan uw collectieve acties stop te zetten.

Minister Van der Steur

Bij de start van de eredivisie, komend weekeinde, voert een aantal politiebonden opnieuw actie. Van der Steur betreurt het zeer dat de agenten "de samenleving confronteren met publieksonvriendelijke acties".

De minister herhaalt zijn uitnodiging om de onderhandelingen te hervatten. "Ik dring er bij u op aan uw collectieve acties stop te zetten en na de achterbanraadpleging weer met mij in gesprek te gaan, zodat wij onze gemeenschappelijke energie kunnen benutten om tot een goede cao te komen. Alleen aan de onderhandelingstafel komen arbeidsvoorwaarden tot stand."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl