Een van de kamers in het hotel in Valkenburg
NOS Nieuws

OM betreurt 'grote woorden' in Valkenburgse zedenzaak

Het Openbaar Ministerie betreurt de 'grote woorden' over de verdachten in de Valkenburgse zedenzaak die de aanklager tijdens de pro-forma-zitting heeft gebruikt. Dat zegt hoofdofficier Roger Bos van het Limburgse parket in een interview met de Limburgse kranten.

De aanklager zei tijdens de pro-forma-zitting dat de verdachten konden rekenen op een bezoekje van de politie en dat de gevolgen daarvan voor hun huwelijk of relatie hem niet konden schelen. "Deze mannen hadden seks met een minderjarige. Ik ga ze niet helpen dat geheim te houden."

'Te grote woorden'

Bos heeft wel begrip voor de uitspraken omdat ze werden gedaan toen de aanklager het opnam tegen een advocaat die vond dat pooier Armin A. er met een taakstraf vanaf moest komen. Maar hij vindt het taalgebruik niet passen bij het Openbaar Ministerie en zegt dat de officier van justitie tijdens de zitting "te grote woorden" heeft gebruikt.

Die woorden zijn volgens Bos blijven rondzingen in de media en hebben voor een bepaalde dynamiek gezorgd. "Misschien had het OM er eerder afstand van moeten nemen, al weet ik niet of dat verder wat uitgemaakt had."

Zelfmoorden

Volgens Bos is er geen causaal verband tussen de uitspraken van de aanklager en de twee zelfmoorden van verdachten. De mannen hebben volgens hem zelfmoord gepleegd uit schuld en schaamte over hun eigen gedrag en niet om de uitspraken van het OM.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl