Femke Heemskerk na de finale van de 200 meter vrije slag
NOS Sport

Heemskerk gokt en verliest in finale 200 meter vrij

Gegokt en verloren. Voor Femke Heemskerk was de finale van de 200 meter vrije slag een kwestie van alles of niets. De houdster van de snelste seizoenstijd begon indrukwekkend. Na een flitsende start stortte Heemskerk in de laatste 50 meter echter volledig in. Met een tijd van 1.56,79 finishte ze als achtste en laatste.

De wereldtitel ging naar het Amerikaanse wonderkind Katie Ledecky (1.55,16). Het zilver was voor de Italiaans Federica Pellegrini (1.55,32) en het brons ging naar Ledecky's landgenote en titelverdedigster Missy Franklin (1.55,49).

Derde titel Ledecky

Heemskerk begon voortvarend, ging tot het derde keerpunt zelfs aan kop en flirtte daarbij met het wereldrecord. De voorsprong op Ledecky bedroeg na 150 meter echter slechts 0,02 en in de laatste 50 meter zag Heemskerk het hele veld nog voorbij komen.

Voor Ledecky is het al haar derde wereldtitel in Kazan. Ook de Italiaanse Pellegrini leverde een bijzondere prestatie. Ze is de eerste zwemster ooit die op zes achtereenvolgende WK's langebaan een medaille wint op de 200 meter vrije slag. Haar balans sinds 2005: twee keer goud, drie keer zilver en een keer brons.

WK zwemmen: Heemskerk gokt en verliest

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl