Cas Peters als speler van FC Emmen
NOS Voetbal

Droom Cas Peters valt in duigen

Voor Cas Peters leek een droom in vervulling te gaan met het ondertekenen van een contract bij de Portugese middenmoter CD Nacional. Het avontuur van de 22-jarige spits is na een maand echter al voorbij. Hij moest weg. "Van alles naar niks", zegt hij telefonisch vanuit zijn kamer in het stadion.

Afgelopen seizoen scoorde de oud-speler van Go Ahead Eagles en FC Twente 23 keer in 36 wedstrijden voor FC Emmen in de Jupiler League. Met een aflopend contract had hij over belangstelling niet te klagen. Hij koos voor CD Nacional en tekende voor vier jaar op Madeira.

Op kantoor

Peters voorzag een loopbaan als die van Jerrel Hasselbaink, die via het Portugese Campomaiorense een imposante loopbaan opbouwde. Zijn start was veelbelovend met zes goals in acht oefenduels. Afgelopen maandag kwam er desondanks een abrupt einde aan zijn Portugese periode. Hij moest van de teammanager even op kantoor komen.

"Dat vond ik al vreemd," aldus Peters. "Eerder moest een andere jongen ook naar boven en die kreeg te horen dat hij weg moest. Maar die speler was niet goed genoeg. Ik kon me niet voorstellen dat mij hetzelfde zou overkomen. Het ging met mij juist heel goed. De trainer (Manuel Machado, red.) was enthousiast, ik stond veel in de krant, had al veel interviews gegeven. Ik zou gaan spelen."

Peters vervolgt: "Het wordt geen leuk gesprek, zei de teammanager op de trap op weg naar boven. Op kantoor wachtte de secretaresse van de president (Rui Alves, red.). 'You have to go', zei ze in het Engels. Ik paste niet in het plaatje. Dat kan niet, zei ik. Het kwam er uiteindelijk op neer dat ze me niet konden betalen. Ik kon uiteindelijk nog wel blijven als ik een nieuw contract zou tekenen, waarbij ik financieel moest inleveren. Voor mij was het klaar."

Het ging met mij juist heel goed. De trainer was enthousiast, ik stond veel in de krant en zou gaan spelen."

Cas Peters

Afscheid

"Het was allemaal heel vaag", gaat Peters verder. "De president zelf heb ik niet gesproken. Ik ben gelijk teruggegaan naar mijn kamer en heb mijn zaakwaarnemer (Henk Timmer) gebeld. Hij is nu met mijn advocaat nog in gesprek met de club over hoe dit allemaal kan. Een proefperiode van 30 dagen is volgens de club gebruikelijk, maar staat niet in mijn contract."

Met een beetje pijn in het hart neemt Peters afscheid van het eiland. "Ik had het heel erg naar mijn zin. Madeira is een prachtig eiland. Voetballend ging het ook goed. Mijn teamgenoten snapten er niks van. Ook de aanvoerder is nadien bij me langs geweest."

Binnenkort vliegt Peters terug naar Nederland. Spijt heeft hij niet van zijn kortstondige Portugese periode. "Absoluut niet. Ik heb gewoon pech gehad en heb ook geleerd over hoe het er in dit soort landen aan toe gaat. Nu richt ik me op een nieuwe club, hopelijk in een ander land. Engeland misschien, er is genoeg interesse. Mijn droom om hogerop te komen staat nog steeds."

'You have to go', zei ze in het Engels. Ik paste niet in het plaatje.

Cas Peters

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl