Het dorp Langtang in 2014, voor het werd verwoest
NOS Nieuws

Sneeuw smelt in Nepal: slachtoffers beving ontdekt

In de populaire toeristische regio Langtang in Nepal zijn de resten gevonden van zo'n twintig slachtoffers van de aardbeving van april dit jaar. De zware beving veroorzaakte op verschillende plekken in het Himalayagebergte lawines die hele dorpen verzwolgen. Zo kwam het dorp Langtang, met 55 hotels voor bergsporters, onder een dikke laag sneeuw en ijs te liggen.

Nu de sneeuw voor een deel is gesmolten, zijn de stoffelijke resten van de slachtoffers aan de oppervlakte gekomen. Het is nog onduidelijk of er ook resten van buitenlanders zijn gevonden.

Vermisten

Reddingwerkers slaagden er een week na de beving in om 51 lichamen in en rond het dorp te bergen. Onder de doden waren zes buitenlanders. In heel Nepal kostte de beving volgens officiële cijfers het leven aan 8898 mensen, onder wie een Nederlandse vrouw. Een onbekend aantal personen wordt nog vermist.

Hulpverleners die per helikopter voedsel komen afleveren aan de dorpsbewoners, nemen de stoffelijke resten mee naar de hoofdstad Kathmandu voor autopsie. Regen en mist bemoeilijken de bergingsoperatie. Tot dusver zijn drie slachtoffers naar Kathmandu vervoerd.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl