Ernest Faber, de nieuwe hoofdtrainer bij het gepromoveerde NEC
NOS Voetbal

Faber denkt creatief en in mogelijkheden

De naam Ernest Faber werd tijdens de zomerstop in de wandelgangen al aan diverse clubs gelinkt. Uiteindelijk wist het gepromoveerde NEC de 43-jarige trainer aan zich te binden. Met beperkte middelen hoopt Faber, oud-verdediger van PSV, een ramp als twee seizoenen geleden te voorkomen.

Het seizoen 2013/2014 was een zwarte bladzijde in de historie van NEC. De ploeg uit Nijmegen degradeerde voor het eerst sinds twintig jaar uit de eredivisie. Eerherstel volgde snel, want vorig seizoen werd NEC met groot vertoon van macht en met een straatlengte voorsprong kampioen in de eerste divisie.

'In mogelijkheden denken'

Zonder Ruud Brood hoopt NEC dit seizoen die lijn door te trekken. Aan Faber, in het verleden onder meer hoofdtrainer bij FC Eindhoven, de taak om NEC weer op sportief vlak terug te brengen op het oude niveau.

"Bij FC Eindhoven hebben we met de laagste begroting van het betaald voetbal leuke dingen laten zien en een puike prestatie neer kunnen zetten", aldus Faber, die in het verleden ook als assistent van Bert van Marwijk bij Oranje werkte.

"Door het gebrek aan financiën gaat het er puur om hoe je werkt met elkaar en hoe je spelers beter kunt maken. Bij Eindhoven heb ik geleerd in mogelijkheden te denken. Ik hoop ook iets moois op te bouwen bij NEC."

In NOS Langs de Lijn worden de komende dagen enkele spraakmakende binnenlandse transfers belicht. Ook Erik Falkenburg (van NAC Breda naar Willem II) en Erwin Mulder (van Feyenoord naar sc Heerenveen) komen aan bod.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl