Ola Kamara liet een penalty onbenut

Molde FK doet zichzelf tekort, Dinamo Zagreb door

Dinamo Zagreb is doorgedrongen tot de vierde voorronde van de Champions League. De Kroaten speelden bij Molde FK met 3-3 gelijk en dat was voldoende na de 1-1 van vorige week in Zagreb.

De Noorse club deed zichzelf tekort. Ola Kamara verprutste in de openingsfase een strafschop, waarna Zagreb tussen de 17de en 22ste minuut drie keer scoorde.

Molde deed vlak voor rust iets terug, maar zag Harmeet Singh ook een penalty missen. Mohamed Elyounoussi scoorde na rust wel vanaf de stip, maar na een rode kaart voor Vegard Forren, twintig minuten voor tijd, leek Moldes inhaalrace voorbij.

De tien knokten zich echter langszij. Het wonder van Molde bleef vervolgens ondanks een slotoffensief uit.

Apoel Nicosia

Boy Waterman bereikte met Apoel Nicosia de vierde voorronde, ondanks een nederlaag op Cyprus tegen de Deense kampioen FC Midtjylland: 0-1. Verdediger Erik Sviatchenko passeerde de Nederlandse doelman al na drie minuten op aangeven van Jakob Poulsen (ex-Heerenveen). Daar bleef het echter bij.

Apoel, dat dinsdag een uur met tien man speelde nadat de Braziliaan Vinicius uit het veld was gestuurd, had in Denemarken met 2-1 gewonnen en ging op grond van de uitdoelpunten door.

Monaco

AS Monaco had in eigen huis geen kind aan het Zwitsere Young Boys. In Monaco werd het 4-0. Opmerkelijk genoeg vielen alle doelpunten pas in de tweede helft. Monaco had het eerste duel ook al met 3-1 gewonnen.