NOS Voetbal

Een nieuw seizoen: Janssen was te lief voor Feyenoord

Een nieuw seizoen: Vincent Janssen was te lief voor Feyenoord

Het nieuwe eredivisieseizoen staat op het punt van beginnen. Hoe staat de topvijf van de vorige jaargang ervoor? De NOS vroeg het aan de trainers en de sleutelspelers. In deze aflevering het verhaal van Vincent Janssen, de spits van AZ.

De afgelopen twee seizoenen speelde hij nog voor Almere City in de Jupiler League, maar de nummer drie van het afgelopen eredivisieseizoen durft het met hem aan. Janssen kende een uitstekende start bij zijn nieuwe werkgever. Met tien goals was hij topscorer in de voorbereiding en in het duel voor de Europa League met Istanbul Basaksehir (2-0) luisterde hij zijn officiële debuut op met een doelpunt.

De 21-jarige Brabander, zoon van voormalig topzwemster Annemarie Verstappen, is overtuigd van zijn kwaliteiten. "Ik weet wat ik kan en word graag een belangrijke speler bij AZ. Voor een terugval ben ik niet bang. Ik sta sterk in mijn schoenen en kom daar weer uit. Het is wel een droom voor me om de top te halen. Het is lastig, maar als ik me blijf ontwikkelen, zit dat er in.”

Bij Feyenoord had ik niet mijn beste jaren als jeugdvoetballer. Je moet een grote bek hebben en daar ik had in het begin moeite mee.

Vincent Janssen

Via TOP Oss en NEC kwam Janssen in 2009 bij Feyenoord terecht. In zijn laatste jaar in Rotterdam werd hij topscorer en landskampioen met de A1, met onder anderen Sven van Beek en Rick Karsdorp. Toch kreeg hij geen contract.

“Ik zag het aankomen", aldus Janssen. "Eerlijk gezegd had ik bij Feyenoord niet mijn beste jaren als jeugdvoetballer. Je moet een grote bek hebben en daar ik had in het begin moeite mee. Het was een omschakeling, een andere cultuur, een andere omgeving. Ik heb zeker twee jaar nodig gehad om me aan te passen. Ik ben wel iemand die eerlijk is en recht voor zijn raap. Dat is in Rotterdam tien keer zo erg. Daar moest ik aan wennen. Ik was wat te lief."

Fred Grim haalde Janssen naar Almere City, waarvoor hij in twee seizoenen 29 goals maakte in 69 wedstrijden. "Uiteindelijk ben ik sterker geworden door die periode bij Feyenoord."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl