Ondanks politieacties gaat de wedstrijd AZ-Ajax komend weekend door
NOS Voetbal

AZ-Ajax gaat door zonder politie

De wedstrijd tussen AZ en Ajax gaat zondag gewoon door. Dat is besloten na overleg tussen de gemeente Alkmaar, de politie en beide clubs. AZ en Ajax zorgen voor extra stewards en AZ neemt de verkeersregeling rondom het stadion op zich.

AZ-Ajax is een risicowedstrijd, maar burgemeester Bruinooge van Alkmaar denkt dat met deze maatregelen de veiligheid voldoende gewaarborgd kan worden. "AZ speelt al jaren in een van de veiligste stadions van Nederland."

"Het is de ultieme wens van een burgemeester dat een voetbalwedstrijd een zelfregulerend feestje is. De clubs zetten extra stewards en verkeersregelaars in om de veiligheidsrisico’s te beheersen. Ik heb een zorgvuldige afweging gemaakt en vind dit een verantwoorde uitdaging.”

Betere CAO

De politie voert komend weekend rondom de wedstrijden in de eredivisie actie voor een betere CAO. Een uur voor de wedstrijd leggen ze het werk neer, een uur na het eindsignaal beginnen ze weer.

De staking van de politie heeft grote gevolgen voor het eerste eredivisieweekend. Vrijdag zouden sc Heerenveen en De Graafschap het seizoen openen, maar zonder politie geen wedstrijd, zegt burgemeester Van der Zwan. De wedstrijd gaat niet door, als de politie inderdaad actie voert.

Welke wedstrijd wel, welke niet?

Zaterdag gaat PEC Zwolle-Cambuur definitief niet door en ADO-PSV wordt eveneens uitgesteld als de politie besluit om actie te voeren.

Roda JC-Heracles Almelo kan ondanks de acties wel doorgaan. De burgemeester van Kerkrade verwacht geen problemen tussen beide supportersgroepen. Feyenoord-FC Utrecht wordt gewoon gespeeld, omdat de Rotterdamse politie niet staakt. Ze hebben in Rotterdam al actie gevoerd tijdens de Tour de France.

Zondag wordt Willem II-Vitesse wel afgelast als de politie actie voert. De burgemeesters van Groningen en Nijmegen nemen pas later de beslissing of de wedstrijden in hun stad (FC Groningen-FC Twente en NEC-Excelsior) doorgang kunnen vinden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl