Sharon van Rouwendaal vindt de 1.500 meter eigenlijk helemaal niet leuk
NOS Sport

Ledecky weer superieur, bijrol Van Rouwendaal

Sharon van Rouwendaal is op de WK zwemmen in Kazan op de 1.500 meter met een tijd van 16.03,74 niet verder gekomen dan de zesde plek. De Amerikaanse Katie Ledecky, die haar eigen wereldrecord aanscherpte, won met groot vertoon van macht in 15.25,48.

Ledecky zwom de hele wedstrijd ver voor iedereen uit en maakte daarmee de verwachtingen meer dan waar. Maandag klokte de Amerikaanse in de series al 15.27,71 en dat wereldrecord zwom ze een dag later al uit de boeken.

De pas 18-jarige Ledecky was eerder deze week al een klasse apart op de 400 meter vrij. Twee jaar geleden sleepte ze al vier wereldtitels in de wacht.

Weer een wereldrecord voor Ledecky

'1.500 meter eigenlijk niet zo leuk'

Van Rouwendaal, die de wens uitsprak onder de zestien minuten te zwemmen, liet het vooral in de slotfase liggen. Ze was 0,37 langzamer dan haar Nederlands record. "Ik dacht de laatste 50 meter alleen maar: ik wil een pr! Dan zit ik er zo dichtbij."

Toch blijft ze realistisch. "Wat ik hier laat zien is gewoon van goed niveau. Ik wist dat ik geen podium kon halen en had van die 1.500 meter niet zoveel verwacht. Ik wilde gewoon laten zien dat ik wel bij de topacht hoor. Ik word zesde en dat is gewoon prima."

Van Rouwendaal beleeft de 1.500 meter heel anders dan de 400 meter, haar favoriete afstand waarop ze zondag wel een zilveren medaille veroverde. "Ik vind de 1.500 meter gewoon niet zo leuk. Op de 400 meter heb ik veel zelfvertrouwen, maar bij die 1.500 is het altijd zoeken hoe ik hem moet zwemmen."

Bewondering voor Ledecky

Voor de prestatie van haar 18-jarige concurrent Katie Ledecky heeft Van Rouwendaal veel bewondering. "Ze zwom gewoon weer een wereldrecord. Weer twee seconden eraf. Ik weet niet hoe ze het doet."

Van Rouwendaal denkt niet dat Ledecky nou zoveel harder traint dan zijzelf. "Ik denk dat ze gewoon superveel talent heeft. Ze kan supergoed op haar armen en benen zwemmen, terwijl mijn benen maar gewoon een beetje achter me hangen."

Van Rouwendaal vindt 1.500 meter helemaal niet leuk

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl