Er wordt komende vrijdag niet gespeeld in het Abe Lenstra Stadion in Heerenveen
NOS Voetbal

Heerenveen stelt start eredivisie uit

De wedstrijd sc Heerenveen-De Graafschap gaat vrijdag niet door. Althans, als de aangekondigde politiestaking doorgaat. Dat heeft de burgemeester van Heerenveen besloten. Daardoor wordt ook de start van de eredivisie met minimaal één dag uitgesteld.

"Ik vind het onverantwoord om de wedstrijd zonder politie door te laten gaan", aldus burgemeester Van der Zwan. "Als in de loop van de week blijkt dat de politie-inzet toch gegarandeerd is, ontvalt de grond voor mijn besluit. Dan kan er wat mij betreft gewoon gevoetbald worden vrijdag."

Aanvankelijk communiceerde de gemeente Heerenveen dat het duel definitief niet door zou gaan, ongeacht of de staking door zou gaan. Dat werd later rechtgezet.

Het zou de eerste keer deze eeuw zijn dat de start van de competitie wordt uitgesteld.

Zaterdag en zondag

Zaterdag wordt er in elk geval wél gespeeld. Roda JC-Heracles Almelo gaat door, ongeacht de aanwezigheid van de politie. Ook Feyenoord-FC Utrecht gaat door, omdat de politie in Rotterdam komend weekend geen actie voert.

Eerder vandaag gelastte de burgemeester van Zwolle het duel PEC Zwolle-SC Cambuur definitief af. Twee andere duels, ADO-PSV en Willem II-Vitesse (zondag), gaan niet door als de acties doorgaan.

Programma eredivisie

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl