NOS Wielrennen

Reijnen wint eerste etappe in Utah

Reijnen wint eerste etappe Utah

Kiel Reijnen heeft de eerste etappe in de Ronde van Utah op zijn naam geschreven. De Amerikaan van United Health Care Pro Cycling Team liet in de 212 kilometer lange rit met start en finish in Logan zijn landgenoten Alex Howes en Taylor Phinney achter zich. Phinney maakte na ruim een jaar blessureleed zijn rentree.

In de etappe, waarin onder druilerige weersomstandigheden Logan Canyon twee keer beklommen moest worden, koos een zevental snel het hazenpad. Johann van Zyl, Carlos Ramirez, Greg Daniel, Emerson Oronte, David Williams, Joe Schmalz en Josh Berry kregen een maximale voorsprong van maar liefst veertien minuten.

Van de kopgroep bleven Daniel en Van Zyl na de tweede beklimming van Logan Canyon over. Zij kregen in de slotkilometer gezelschap van Phinney, Howes en Reijnen, die de sprint won van het vijftal, dat het aanstormende peloton nog maar net voorbleef.

Tweevoudig winnaar ontbreekt

De afgelopen twee jaar ging de eindzege in Utah naar Tom Danielson. De 37-jarige Amerikaan moet de koers nu aan zich voorbij laten gaan. Zondag werd bekend dat hij betrapt is op het gebruik van doping.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl