NOS Nieuws

Zoekactie Alphen aan den Rijn gestopt, geen slachtoffers

Bij de zoekactie naar slachtoffers van het ongeluk met de kranen in Alphen aan den Rijn is niemand meer gevonden. Teams met reddingswerkers van USAR (Urban Search and Rescue Team) stoppen met zoeken. Volgens een woordvoerder is het vrijwel zeker dat er niemand is omgekomen bij het ongeluk. Er wordt volgens hem ook niemand vermist.

De USAR-woordvoerder zegt dat hij niet 100 procent kan uitsluiten dat er nog lichamen worden gevonden. De teams die hebben gezocht hebben volgens hem in ieder geval de panden goed kunnen doorzoeken. "De situatie was redelijk overzichtelijk", zegt hij.

Eerder op de avond begon een hond van het reddingsteam te blaffen. Dat kon erop duiden dat er nog een levend persoon onder het puin lag, maar het bleek loos alarm te zijn.

Strafrechtelijk onderzoek

Volgens de brandweer is er bij het ongeluk één man gewond geraakt. Hij werd onder brokstukken vandaan gehaald. Hij had heupklachten. Verderop werd een hond onder het puin gevonden. Het dier was dood.

Bij het ongeluk vanmiddag vielen twee kranen en een groot brugdeel op vier panden. Hoe dat kon gebeuren is nog onduidelijk. Het Openbaar Ministerie is een strafrechtelijk onderzoek gestart.

Bewoners slapen niet thuis

Bewoners van 51 huizen kunnen vannacht niet thuis slapen. Zij worden elders ondergebracht. Om hoeveel mensen het precies gaat, is niet bekend.

Ruim 400 mensen uit de wijk meldden zich vanavond bij de opvanglocatie. In de Goede Herderkerk is slachtofferhulp aanwezig.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl