NOS Wielrennen

Etappezege Pelucchi na massale valpartij

Etappezege Pelucchi na massale valpartij

Matteo Pelucchi heeft de tweede rit in de Ronde van Polen gewonnen. Door een valpartij in de slotfase konden slechts negen renners om de dagzege strijden. De Duitser Marcel Kittel, de winnaar van de eerste etappe, eindigde als tweede maar blijft wel leider in het klassement.

Martijn Keijzer, Sander Armée, Marcus Burghardt, Adrian Kurek en Kamil Gradek gingen in de 146 kilometer lange etappe tussen Czestochowa en Dabrowa Górnicza al snel op avontuur.

Het peloton liet het vijftal niet al te ver wegrijden en op 20 kilometer van de streep kwam de vlucht al tot een einde. Bij de massale valpartij ging onder anderen de Australiër Caleb Ewan onderuit.

Geluksvogels

Kittel kon de vallende Ewan, de nummer twee van de eerste etappe, ternauwernood ontwijken. De Duitse sprinter van Giant-Alpecin werd daarna in het sprintje van de negen 'geluksvogels' nog even opgehouden, maar Kittel wist toch nog op te rukken naar de tweede plaats.

De winnaar van de openingsrit pakte daardoor bonificatieseconden en behield zodoende de gele leiderstrui. De Italiaan Giacomo Nizzolo kwam als derde over de streep.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl