Verschuren is opgelucht na zijn halve finale 200 m vrije slag
NOS Sport

Verschuren begon in een Lada en eindigde in een Ferrari

Geduld is een schone zaak, zo weet ook Sebastiaan Verschuren. Op de WK zwemmen in Kazan plaatste Verschuren zich voor de finale op de 200 meter vrije slag en zwemt hij voor het eerst in vier jaar weer mee om de medailles.

Verschuren, die de zevende tijd zwom, reageerde opgelucht tegenover NOS-verslaggever Martin Vriesema. "Ik heb hier vier jaar op moeten wachten, maar dit geeft een goed gevoel."

Ferrari of Lada

De 26-jarige Amsterdammer leek voorafgaand aan dit WK te worstelen met zijn vorm. "Het afgelopen jaar was het gevoel er niet. Ik vond het wel leuk om te doen, maar nu vind ik het weer héél leuk om te doen."

Nu zit het met dat gevoel wel goed, maar blijft het voor Verschuren lastig om geduldig te racen. "Ik moet eigenlijk de eerste 100 meter kalm aan doen en vertrouwen op een goede tweede 100 meter."

'Je moet de ballen hebben om niet mee te gaan'

Op het WK ligt het tempo van de concurrentie een stuk hoger dan normaal. Teamgenoot Femke Heemskerk vergeleek het WK zwemmen al een keer met autorijden. Verschuren: "Normaal gesproken rijd je in een Lada, maar op een WK is dat ineens een Ferrari. Je weet nooit wanneer je naar versnelling zes kunt schakelen. Dus je moet vertrouwen dat je Ferrari een dikke motor heeft en dat blijft lastig."

"De ballen hebben om niet mee te gaan"

Morgen ligt Verschuren tussen de beste zwemmers van de wereld in de finale en dan is zijn tactiek hetzelfde. "Je moet je rust bewaren, maar ook een WK-finale zwemmen. Dus je moet dan de ballen hebben om niet mee te gaan. Dat liep vanmorgen in de series goed af, maar over deze race ben ik veel meer tevreden."

De finale op de 200 meter vrije slag is morgen om 16.32 te zien op NPO 2.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl