​Katinka Hosszu kan niet geloven dat ze heeft gewonnen
NOS Sport

Hosszú emotioneel na goud én wereldrecord

Katinka Hosszú heeft in Kazan de wereldtitel veroverd op de 200 meter wisselslag. De Hongaarse deed dat in een wereldrecord en dat zorgde voor een emotionele reactie na afloop.

De 26-jarige Hosszú is al jaren een van de sterksten op het onderdeel wisselslag, maar een wereldrecord wist ze nog nooit te zwemmen. Nu won ze in 2.06,12, waarmee ze nipt onder het onverbeterbaar geachte record van Ariana Kukors bleef (2.06,15). Die tijd zwom de Amerikaanse in 2009 in een hightech-zwempak, dat sinds dat jaar niet meer mocht worden gedragen.

Tweede titel op 200 wissel

Hosszú werd twee jaar geleden ook al wereldkampioene op dit onderdeel, maar ze aasde al een tijdje op de mondiale toptijd. De negenvoudig wereldkampioene en dertienvoudig Europees kampioene was na vlinderslag (-0,42), rugslag (-0,30) en de schoolslag (-0,67) al ruim sneller dan Kukors' tussentijden en hield op de vrije slag genoeg over.

Kanako Watanabe uit Japan veroverde het zilver in 2.08,45. De Britse Siobhan-Marie O'Connor completeerde het podium (2.08,77).

Hosszu emotioneel na 200 meter wisselslag

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl