Politieagenten voor de Amsterdam Arena
NOS Nieuws

Minister noemt politieacties bij voetbal onbegrijpelijk

Minister Van der Steur van Veiligheid en Justitie betreurt het zeer dat de politie van plan is om bij de start van de voetbalcompetitie te staken. In een reactie wijst de minister erop dat alle voetbalfans uitkijken naar de eerste ronde van de competitie. De minister vindt het dan ook onbegrijpelijk dat het voetbal aangegrepen wordt voor acties.

De politie wil het werk komend weekend tijdens de eerste eredivisiespeelronde neerleggen, tot een uur na de wedstrijd. Den Haag besloot daarom de wedstrijd van ADO Den Haag tegen PSV af te gelasten, als de stakingen doorgaan. De gemeente vindt het dan onverantwoord om het duel door te laten gaan.

Het kabinet heeft onlangs met de vakcentrales van ambtenaren een akkoord afgesloten voor een loonsverhoging van 5 procent, en een eenmalige extra uitkering van 500 euro. Van der Steur zegt dat met het extra geld een cao moet kunnen worden afgesloten die "recht doet aan het goede werk van politievrouwen en -mannen, die 24 uur voor de samenleving klaarstaan".

Aanvullende afspraken

De politiebonden vinden het akkoord voor ambtenaren voor de politie onvoldoende. Ze willen aanvullende afspraken voor de politiesector. Volgens politiebond ACP willen de bonden verder praten over onder meer de toelage voor onregelmatig werk, piketdiensten en reizen, loopbaanbeleid en vroegpensioen.

Van der Steur zegt dat de deur voor onderhandelen altijd openstaat. "De oproep is en blijft aan de bonden: kom weer aan tafel. Daar kunnen we voor alle politiemedewerkers een rechtvaardige cao afsluiten."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl