Alireza Jahanbakhsh
NOS Voetbal

AZ haalt Jahanbakhsh, Jóhannsson vertrekt mogelijk

AZ gaat zich versterken met aanvaller Alireza Jahanbakhsh. Dat heeft de Alkmaarse club bekendgemaakt. De 21-jarige Iraniër, die alleen nog een medische keuring moet ondergaan, komt over van NEC. Er ligt voor Jahanbakhsh een contract tot de zomer van 2020 klaar.

Jahanbakhsh kwam in 2013 naar NEC. Hij speelde in totaal 64 wedstrijden voor de Nijmegenaren, kwam negentien keer tot scoren en leverde 21 assists. Vorig jaar werd hij uitgeroepen tot beste speler van de Jupiler League. De vijftienvoudig international van Iran kwam vorig jaar uit op het WK in Brazilië.

Werder Bremen jaagt op Jóhannsson

Tegenover de komst van Jahanbakhsh staat het mogelijke vertrek van spits Aron Jóhannsson. Werder Bremen ziet in de Amerikaanse spits de opvolger van de naar Schalke 04 vertrokken Franco Di Santo.

"Ze hebben een bod gedaan, maar dat hebben wij afgewezen", zegt technisch directeur Earnest Stewart over de interesse. Werder Bremen heeft naar verluidt vier miljoen euro over voor de aanvaller, maar AZ vindt dat te weinig.

Jóhannsson speelt sinds januari 2013 voor AZ. De geboren IJslander kwam tot op heden in 58 wedstrijden tot 29 doelpunten.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl