De Android-versie van de IBAN-app
NOS Nieuws

IBAN-nummer nu ook op te vragen via smartphone-app

Er is vanaf vandaag een officiële app om oude rekeningnummers om te zetten naar IBAN. De Nederlandsche Bank heeft een applicatie, bedoeld voor Android en iOS, beschikbaar gesteld. De app is een aanvulling op de site overopiban.nl.

De app werkt op dezelfde manier als de website. De gebruiker moet het oude rekeningnummer invullen en aangeven bij welke bank het nummer hoort.

In beide app stores zijn al langer on-officiële IBAN-apps te vinden, maar het is onduidelijk hoe betrouwbaar die zijn. DNB blijft adviseren om, als dat mogelijk is, direct aan de ontvanger het juiste IBAN-nummer te vragen.

Kritiek

Er was veel te doen over het kunnen omrekenen van rekeningnummers. In april van dit jaar stopten de banken met hun eigen omnummerdienst. Het onderhoud van de dienst zou te veel geld kosten. Dat kwam de banken op veel kritiek te staan en in brede kring vroeg men zich af waardoor de kosten zo hoog konden zijn. In juni kwam de dienst weer online.

De invoering van IBAN in Nederland ging ook niet moeiteloos en liep flinke vertraging op. Vorig jaar augustus werden de nieuwe bankrekeningnummers definitief ingevoerd.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl