NOS Sport

Verschuren zwemt olympische limiet, exit Stolk

  • ANP
    Sebastiaan Verschuren heeft een ticket voor de Olympische Spelen binnen

Sebastiaan Verschuren is bij de WK zwemmen doorgedrongen tot de halve finales van de 200 meter vrije slag. De 26-jarige Verschuren zwom in Kazan de achtste tijd: 1.46,88. Daarmee verdiende hij ook een ticket voor Olympische Spelen in 2016. De limiet voor Rio was 1.46,98.

"Plaatsing voor de Spelen geeft mij vooral rust", zei Verschuren na afloop. "Ik heb nu ruim een jaar om me voor te bereiden op Rio."

'Gevoel is goed'

Verschuren zwemt vanmiddag de halve finales in Kazan. "Uiteindelijk ben ik nu hier voor iets anders", vertelde hij. "Dus ik moet mijn lessen trekken, want ik ben redelijk voluit gegaan. Dat zou makkelijker moeten, maar het gevoel is goed."

Hij komt later deze week ook nog in actie op de 100 meter vrije slag.

Kyle Stolk haalde op zijn WK-debuut niet de halve finales

Stolk strandt in series

Kyle Stolk redde het niet, hij strandde bij zijn WK-debuut in de series. De 19-jarige Stolk leek op weg naar de eerste plaats in zijn heat, maar stortte op de laatste vijftig meter in.

Hij zwom uiteindelijk de vijfde tijd (1.48,96) in zijn serie en eindigde in de eindrangschikking op de 31ste plaats. "Ik had niets te verliezen op mijn eerste WK", reageerde Stolk na afloop. "Ik wilde alles geven en dat heb ik gedaan, maar het deed veel pijn. Het was een mooi leermoment, ik ben een ervaring rijker."

Stolk komt vrijdag nog in actie met de estafetteploeg op de 4 x 200 meter vrije slag.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl