NOS Voetbal

Een nieuw seizoen: vijf vragen aan Peter Bosz

Een nieuw seizoen: Bosz begint niet helemaal opnieuw

Het nieuwe eredivisieseizoen staat op het punt van beginnen. Hoe staat de topvijf van de vorige jaargang ervoor? De NOS vroeg het aan de trainers en de sleutelspelers. Als eerste: Peter Bosz van Vitesse.

Vitesse eindigde afgelopen seizoen op de vijfde plaats in de eredivisie en plaatste zich als winnaar van de play-offs voor Europees voetbal. Met verdediger Jan-Arie van der Heijden, de middenvelders Marko Vejinovic, Davy Pröpper en spits Bertrand Traoré raakte Bosz echter bijna de hele as van zijn elftal kwijt.

Hoe frustrerend is het om elk jaar helemaal opnieuw te beginnen?
“We hoeven niet helemaal opnieuw te beginnen, maar we moeten op die belangrijke posities nieuwe jongens inpassen. Frustrerend vind ik het niet, anders moet ik niet in Nederland werken. Het is niet anders. In Nederland en zeker ook bij Vitesse betalen we geen transfersommen en niet de salarissen die in andere competities worden betaald.”

Blijft Vitesse zo aanvallend spelen als de voorgaande twee jaar?
“Het is meer dan alleen aanvallend. Wij willen het initiatief nemen. Wij willen de bal zo snel mogelijk hebben, druk zetten. Dat kan alleen met elkaar. Als je dat niet goed doet, wordt het gevaarlijk.”

Wat heeft de 3-0 nederlaag bij Southampton in de Europa League-voorronde u geleerd?
"Ik ben er doodziek van dat we daar zo ruim hebben verloren. Veel te ruim. Niet nodig. Op beslissende momenten worden fouten afgestraft. Maar we zijn pas vier weken bezig en over drie maanden zijn we beter dan nu. En aan het einde seizoen zijn we nog veel beter. Het is allemaal logisch."

Vitesse blijft profiteren van Chelsea, met drie nieuwe nieuw huurlingen: Isaiah Brown, Lewis Baker en Nathan. Tevreden?
“De samenwerking biedt ons de mogelijkheid om met grote talenten te werken. Jonge jongens die aan begin van waarschijnlijk een heel mooie loopbaan staan en die voor het eerst in een competitie echt 34 wedstrijden moeten gaan spelen. Die ervaring krijgen ze bij ons."

Eloy Room is een product van de eigen jeugdopleiding. Hij werd vorig seizoen de eerste keus onder de lat. Waarom koos u voor hem?
“Vanaf het moment dat hij ging spelen, heeft hij het prima gedaan. Onze keeper moet ballen tegenhouden en in zo'n manier van spelen, is het ook belangrijk dat hij meevoetbalt en eigenlijk in de opbouw onze eerste man is. Wij verwachten heel veel van een keeper."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl