De gewone brievenpost daalt al kwartalen lang rond de tien procent
NOS Nieuws

PostNL lijdt klein verlies door afbouw Britse activiteiten

PostNL heeft het tweede kwartaal afgesloten met een gelijkblijvende omzet, maar met een klein verlies van 4 miljoen euro, door een afschrijving op de Britse activiteiten.

Kostenbesparingen en lagere pensioenkosten konden het verlies in volume en het verlies bij de geadresseerde post niet helemaal goedmaken. Er werd in het tweede kwartaal voor 22 miljoen euro aan kosten bespaard. Er werd wel ruim 7 procent meer aan pakjes bezorgd. PostNL profiteert vooral van de toegenomen internetverkopen.

De gewone brievenpost daalt al kwartalen lang rond de tien procent door digitalisering en elektronische post. In het tweede kwartaal werd vergeleken met vorig jaar 11,2 procent minder post besteld. De daling wordt deels opgevangen door hogere postprijzen.

Whistle

Het kwartaalverlies is het gevolg van de afbouw van de activiteiten in het Verenigd Koninkrijk, waarop PostNL 43 miljoen euro moest afschrijven. Vorige week maakte het bedrijf bekend dat het de verliesgevende Britse dochter Whistle van de hand doet. Wel houdt PostNL een belang van 17,5 procent in Whistle.

In juli had PostNL last van een conflict met een deel van de zelfstandige pakjesbezorgers die distributiecentra blokkeerden. De rechter verbood uiteindelijk de acties. Volgens bestuursvoorzitter Herna Verhagen in het NOS Radio 1 Journaal hebben de acties niet al te veel geld gekost.

Bestuursvoorzitter Herna Verhagen

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl