De tafel van zondag 2 augustus met (vlnr): Co Adriaanse, Willem Vissers, Jack van Gelder, Jan Mulder en Arno Vermeulen
NOS Voetbal

'Tactiek De Boer tegen tiental viel me heel erg tegen'

FC Groningen was een uur gelijkwaardig aan PSV, Ajax had met een overwinning uit Wenen moeten vertrekken en AZ en Vitesse worden 'gestraft' voor hun goede prestaties van vorig seizoen. Dat waren de opvattingen aan tafel van Studio Voetbal zondagavond.

Het nieuwe voetbalseizoen werd zondagavond ingeluid met de Johan Cruijff-schaal. Landskampioen PSV won weliswaar met 3-0, maar echt hartverwarmend werkte het spel niet voor de tafelgasten.

Sterspeler

Volgens Jan Mulder was Luuk de Jong hét verschil tussen beide ploegen. Hij kreeg bijval van Arno Vermeulen. "Vorig jaar begon De Jong niet zo goed aan het seizoen. Maar hij stapt nu in, waar hij vorig jaar gestopt is. Dat is goed nieuws voor het Nederlands elftal."

De afwezigheid van Memphis Depay was volgens Mulder duidelijk merkbaar. "Je kunt zes 'Guardadootjes' hebben, maar dat helpt niet. Het valt allemaal weg bij iemand als Depay. Je moet een sterspeler hebben."

Je kunt zes 'Guardadootjes' hebben, maar dat helpt niet. Je moet een sterspeler hebben.

Jan Mulder
'De Jong gaat verder waar hij eindigde'

Tegenvallend

Ajax verschafte zichzelf in Wenen een prima uitgangspositie voor de return in Amsterdam. Maar als het aan Co Adriaanse ligt, had de terugwedstrijd een formaliteit moeten zijn.

"Als je met elf tegen elf al veel beter bent, dan moet er tegen tien man gewoon worden doorgetrokken naar 3-1 en 4-1", refereert Adriaanse aan de rode kaart voor de Oostenrijkers.

"Op 2-1 zie ik Nemanja Gudelj temporiseren en denken: 2-1 is mooi. Frank de Boer slaagt er dan kennelijk niet in het team aan te zetten om de tegenstander vast te zetten en de uitslag op te voeren. Dat viel me wel heel erg tegen."

Als je met elf tegen elf al veel beter bent, dan moet er tegen tien man gewoon worden doorgetrokken naar 3-1 en 4-1.

Co Adriaanse
Tactiek De Boer stelde Adriaanse teleur

Noodklok

Onlangs luidde Jelle Goes, technisch manager van de KNVB, de noodklok over de status van het Nederlandse voetbal in Europa. "Hij heeft een punt", meent Willem Vissers. "Maar Jelle Goes die Nederland waarschuwt, is een beetje hetzelfde als Nederland dat Amerika nog een keer waarschuwt."

Vissers zag Vitesse met 3-0 verliezen van Southampton. Verrassend? Volgens de journalist van de Volkskrant niet. "Clubs als AZ en Vitesse worden eigenlijk gestraft voor vorig seizoen. AZ werd derde en dat had niemand verwacht. Maar de drie tot vier beste spelers zijn allemaal weg", aldus Vissers, die bij Vitesse hetzelfde zag gebeuren.

"Iedereen loofde het voetbal en misschien was het wel het beste voetbal van Nederland. Maar de hele as is weg en ze krijgen er jongens van een jaar of achttien voor terug. Onze jongens gaan naar Engeland en de jonge Engelse talenten, die daar niet aan de bak komen, komen hier naartoe."

Jelle Goes die Nederland waarschuwt, is een beetje hetzelfde als Nederland dat Amerika nog een keer waarschuwt.

Willem Vissers
'AZ en Vitesse worden gestraft'

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl