Eric Botteghin staat in de belangstelling van Feyenoord
NOS Voetbal

Botteghin flirt met Feyenoord, Locadia wil in de spits

Met de 3-0 zege op FC Groningen schaart PSV-trainer Phillip Cocu zich in een illuster rijtje. Net als Danny Blind en Frank de Boer heeft hij nu als speler en als trainer de Johan Cruijff-schaal op zijn palmares. De coach van de landskampioen was dan ook tevreden. En dan met name over de effectiviteit van zijn ploeg.

"Dit soort wedstrijden wordt op momenten beslist", aldus de trainer. "Vandaag scoren we op de juiste momenten. Dat is het verhaal van de wedstrijd. Het doel was om de Johan Cruijff-schaal te winnen. Dat hebben de spelers goed gedaan", meende Cocu.

Botteghin flirt met Feyenoord

FC Groningen-trainer Erwin van de Looi was teleurgesteld over het resultaat, maar kon tevreden zijn over het spel van zijn ploeg. Zeker gezien het vertrek van bepalende spelers als Tjaronn Chery en Maikel Kieftenbeld kwamen de Groningers prima voor de dag in de Arena. De vraag is echter of de trainer dit seizoen ook een beroep kan doen op een andere steunpilaar, verdediger Eric Botteghin.

De Braziliaanse verdediger zelf heeft wel degelijk oren naar een overstap naar Feyenoord. "Ik kwam naar Nederland om het maximale uit mijn carrière te halen", aldus Botteghin, die via PEC Zwolle en NAC Breda in Groningen terechtkwam. "Dus dan zou dat een mooie stap zijn. Ik begrijp dat de clubs morgen verder praten."

Trainer Erwin van de Looi wil niets weten van een overgang. "Eric heeft zich twee jaar bij ons kunnen ontwikkelen. Als wij een goed alternatief hebben, dan verkopen wij iemand door. Maar op dit moment is de verkoop van Botteghin niet aan de orde. Er wordt namelijk ook iets van ons verwacht in Europa."

Locadia: ik ben spits

Luuk de Jong was met twee treffers de grote man bij de landskampioen. Dat is slecht nieuws voor Jürgen Locadia. "Uiteindelijk wil ik me als spits ontwikkelen", vertelde de aanvaller, die door Cocu aan de linkerkant werd geposteerd in de rol die vacant is na het vertrek van Memphis Depay.

"Het is anders dan in de spits, maar ik probeer het zo goed mogelijk in te vullen", vertelde Locadia. "Ik mocht zwerven, naar binnen komen, naar rechts trekken. Maar verdedigend moet je wel je mannetje staan. Vandaag was het veel lopen, want die Hateboer kwam veel op. Dat hoort er ook bij."

Toch wil de 21-jarige Locadia zich nog niet vastleggen op een langer verblijf bij PSV. "Ik ben spits. Dadelijk word ik afgerekend als linksbuiten, dat houd ik wel in mijn achterhoofd."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl