Drucker wint in Londen, Teunissen tweede

• AFP
    Jean-Pierre Drucker drukt zijn wiel als eerste over de streep in Londen voor de Nederlander Mike Teunissen
  • AFP
    Het podium van de Prudential Ride London, vanaf links Mike Teunissen (2de), JEan-Pierre Drucker (1ste) en Ben Swift (3de)

Wielrenner Jean-Pierre Drucker heeft de Prudential Ride London gewonnen. De 28-jarige Luxemburger van BMC was op The Mall in Londen verrassend de sterkste van een kopgroep van vier met daarin twee renners van het Nederlandse Lotto-Jumbo.

Mike Teunissen drukte zijn wiel als tweede over de streep. De normaal gesproken rappe Ben Swift (Sky), vorig jaar nog tweede in Londen, werd slechts derde.

Opmerkelijk koersverloop

In de afgelopen edities was de wedstrijd in het graafschap Surrey en Londen altijd het domein van de sprinters. Dit jaar had de organisatie meer hellingen in het parcours opgenomen en ook de renners deden een duit in het zakje voor een opmerkelijk wedstrijdverloop. Zo sprong topsprinter Mark Cavendish (winnaar in 2011) al mee bij de eerste ontsnapping van de dag.

Vanmarcke net niet

Voor Box Hill, op vijftig kilometer van de aankomst, was de kopgroep terug en ontplofte de koers. Daarop ontsnapte een groep van acht renners, onder wie Teunissen, Vanmarcke, Swift en Drucker. In de slotfase demarreerde Vanmarcke en hij pakte al snel zestien seconden. Op twee kilometer van de finish werd de Belg weer ingelopen en hij trok vervolgens de sprint aan voor de 22-jarige Teunissen.

Ze konden echter niet voorkomen dat 'Jempy' Drucker zijn eerste profzege in zijn loopbaan boekte.