NOS Sport

Het jaar van sprintkanon Dafne Schippers

Jaar van Schippers

Europese titels, Nederlandse records, mondiale overwinningen. Dafne Schippers is momenteel de onbetwiste vedette van de Nederlandse atletiek. In Peking strijdt ze binnenkort met de mondiale top om de WK-medailles op de 100 en 200 meter.

NOS-verslaggever Léon Haan volgde de ontwikkelingen rond Schippers vanaf het begin van het jaar. Hij neemt de kijker mee naar Tenerife, Papendal, Praag, Hengelo, Götzis, Utrecht, Parijs, Lausanne, Monaco; plaatsen waar de 23-jarige atlete dit seizoen de aandacht op zich vestigde.

Multitalent

Schippers is een multitalent. Ze behoort tot de mondiale top op de meerkamp en de sprintafstanden. Op weg naar Rio de Janeiro moest er een keuze worden gemaakt. Schippers nam er de tijd voor. Woog alles uiterst zorgvuldig af. En koos uiteindelijk voor de sprint, wat ze op 3 juni in Utrecht wereldkundig maakte.

Daarna maakte ze haar opwachting in het lucratieve wedstrijdencircuit van de Diamond League. Zowel op de 100 als 200 meter maakte ze opnieuw indruk. Met haar nieuwe vedettestatus reist ze af naar Peking, het eerste echte meetmoment voor de Olympische Spelen volgend jaar in Rio de Janeiro. Léon Haan legde alle ontwikkelingen in 2015 vast.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl