Luuk de Jong (tweede van rechts) maakte twee goals
NOS Voetbal

PSV met efficiënt spel langs FC Groningen

PSV heeft zijn eerste prijs van het seizoen binnen. De landskampioen won in Amsterdam de Johan Cruijff-schaal door FC Groningen met 3-0 te verslaan. PSV won het treffen tussen de kampioen en de bekerwinnaar al voor de tiende keer.

Groningen, dat voor het eerst aan mocht treden in de seizoensouverture, had geen last van plankenkoorts. Het was voor de pauze sterker en zorgde voor gevaar via onder anderen nieuwkomer Bryan Linssen.

PSV sloeg echter bij zijn eerste kans meteen toe. Uit een voorzet van Santiago Arias kopte Luuk de Jong fraai raak. De Groningers pakten direct de draad weer op en waren kort voor rust dicht bij de 1-1 toen uitblinker Linssen de paal raakte.

Maher verdubbelt de score

Kort na de rust kreeg Groningen een volgende tik. Nieuwkomer Davy Pröpper gaf de bal mee aan Adam Maher, die ruimte zocht voor een schot en met een niet onhoudbaar lijkende inzet doelman Sergio Padt passeerde.

Groningen hield vol, maar het zoals vaak doelmatig spelende PSV besliste bij een counter het duel. Toen de Groningers nog mopperden over een vermeende charge van Jorrit Hendrix op Jarchinio Antonia, belandde de bal na een mislukte inzet van Jürgen Locadia bij De Jong, die met een harde volley scoorde.

Guardado mist van elf meter

Antonia en Mimoun Mahi zorgden kort daarna nog voor gevaar, maar doelman Jeroen Zoet voorkwam de Groningse eretreffer. Nadat Arias was gevloerd door Mahi, kon Guardado vanaf de penaltystip de 4-0 maken, maar Padt redde.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl