Een auto van de Franse politie
NOS Nieuws

5-jarige helpt kleuterschool slopen

Een kleuterschool in de Franse plaats Melun is gisteravond kort en klein geslagen door zo'n twintig kinderen in de leeftijd van 5 tot en met 12 jaar.

Ze waren de school binnengekomen door een raam, dat een van hen met een brandblusser had ingeslagen. Het gemeentebestuur spreekt over een indrukwekkende schade, alsof de dag des oordeels was aangebroken. Vooral een gymlokaal moest het ontgelden.

De politie trof omvergeworpen meubilair aan, gebroken glas, muren en vloeren die besmeurd waren met verf en zowat alles was van de muur gehaald.

Reputatie

Het werk van de jonge inbrekers bleef in de buurt niet onopgemerkt. Bewoners waarschuwden de politie en toen die kwam kijken, namen de kinderen hun toevlucht tot een binnenplaats. "Ze waren erg jong", citeert de krant Le Parisien een getuige.

De politie heeft vijftien van de jongeren geïdentificeerd. Ze waren niet eerder met de politie in aanraking geweest. Een ex-leraar van de school zegt niet verbaasd te zijn over het voorval, gezien de reputatie van de wijk.

Het gemeentebestuur is geschokt door de lage leeftijd van de plunderaars en stelt de daders aansprakelijk. Het schadebedrag is nog niet bekend.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl