Van Rouwendaal op het podium naast Katie Ledecky en de Australische Jessica Ashwoord
NOS Sport

Van Rouwendaal: wow, ik zag gewoon haar benen

Trots, dat is Sharon van Rouwendaal na het behalen van weer een zilveren medaille op de WK zwemmen in Kazan. Nog even kwam ze zelfs in de buurt van het 18-jarige Amerikaanse supertalent Katie Ledecky, die er met de gouden medaille vandoor ging.

"Ik dacht dat Ledecky eigenlijk nog harder ging maar ik dacht: wow ik zie gewoon haar benen! Ik had echt verwacht dat ze heel ver voor zou liggen. De laatste 50 meter was het door de pijn heen vechten en toen tikte ik gewoon als tweede aan. Dus ik ben heel erg blij."

Van Rouwendaal: wow, ik zag gewoon haar benen

Vechten, daar ben ik wel goed in

Van Rouwendaal, die afgelopen week ook al twee keer zilver veroverde in het open water, heeft geen moeite met de switch naar langebaan.

"Het herstel na een zware training ging het afgelopen jaar echt veel beter. Ik voelde me ook best wel goed na het open water. Toen ik vanmorgen 4.05 minuut zwom, dacht ik: ik kan nog veel harder en dan ga ik gewoon vechten. Daar ben ik wel goed in."

Na de twee zilveren medailles op de WK open water was de reactie van coach Philippe Lucas een beetje zuinig. Nu was hij iets trotser. "Na die zilveren medaille baalde hij dat het geen gouden medaille was. Nu sprak ik hem net even en zei hij: goed gedaan en goed gevochten."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl