Femke Heemskerk, Marrit Steenbergen, Ranomi Kromowidjojo en Maud van der Meer
NOS Sport

Zilver voor Nederlandse vrouwen op 4x100 vrij

De Nederlandse estafettevrouwen hebben op de WK zwemmen in Kazan zilver veroverd op de 4x100 meter vrije slag. Australië won het goud, de Amerikaanse vrouwen pakten de bronzen plak.

Ranomi Kromowidjojo ging als eerste van start. Daarna kwamen Maud van der Meer en Marrit Steenbergen in actie. Nederland lag de gehele race in goede positie, maar de gouden plak zat er niet meer in toen Femke Heemskerk de klus moest klaren. Het verschil met Australië was te groot.

Nederland tikte uiteindelijk aan in 3.33,67, ruim twee seconden achter Australië (3.31,48). Heemskerk, die de race ijzersterk afsloot, wist haar Amerikaanse opponent voor te blijven. De Amerikaanse vrouwen noteerden 3.34,61.

Nederlandse vrouwen zwemmen naar zilver op 4x100 vrij

"Individueel echt gas geven"

Zilver was het hoogst haalbare, was de terechte conclusie van het Nederlandse kwartet. "Ik ben heel trots op dit team. Marrit (Steenbergen, red.) heeft laten zien boven zichzelf uit te kunnen stijgen", zei Kromowidjojo.

"Pieken op het juiste moment is wel het kunstje. Ze heeft het heel goed gedaan en dit is een mooie uitgangspunt voor volgend jaar. Over mezelf ben ik niet zo tevreden. Ik zal de komende dagen wat moeten rusten en individueel echt gas geven."

De pas 15-jarige Steenbergen maakte tijdens haar eerste WK indruk. "Met de zenuwen viel het wel mee. Ik had er veel minder last van dat ik had verwacht. Ik ben heel blij met zilver. Hier kan ik verder mee."

'Zilver hoogst haalbare' voor estafettevrouwen

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl