NOS Sport

Alberda: risico is te groot, Dekker bereikt haar limiet

Alberda: risico is te groot, Dekker bereikt haar limiet

Eigenlijk zou Inge Dekker in een swim-off met de Canadese Noemie Thomas een plaats in de finale van de 100 meter vlinderslag moeten afdwingen. Daar zat de 29-jarige Nederlandse echter niet op te wachten.

Dekker, net terug van een rugblessure, heeft haar olympische ticket binnen en wil geen energie verspillen met het oog op de nog te komen afstanden.

"Ze heeft besloten het niet te doen, omdat het risico te groot is in verhouding tot de potentiële opbrengst", zei Joop Alberda, technisch directeur bij de zwembond. "Ze bereikt nu haar limiet."

"Echte sportvrouw"

De 29-jarige Dekker toonde zich na afloop van haar race teleurgesteld. "Ze reageert zoals een echte sportvrouw. Ze had zich als derde voor de halve finale geplaatst, dus dat bood perspectief. Als je alles aan de kant zet en middenin een WK je droom verstoord ziet worden, dan is dat heel normaal", aldus Alberda.

"We gaan nu uitzwemmen, herstellen en goed medisch verzorgen. Dan gaan we morgen kijken wat we verder gaan doen. Er staat nog genoeg op het programma.”

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl