Marcel Kittel boekt in Warschau zijn eerste zege van 2015
NOS Wielrennen

Kittel boekt eerste seizoenszege in Polen

Marcel Kittel heeft de eerste etappe van de Ronde van Polen gewonnen. Het Duitse sprintkanon van Giant-Alpecin werd door zijn ploeg voor de Tour de France nog gepasseerd wegens een gebrek aan vorm, maar toonde in de straten van Warschau dat hij het kunstje nog niet verleerd is.

De eerste etappe, een rit met tien lokale omlopen van 12,2 kilometer door de straten van de Poolse hoofdstad, kende een bochtige aankomst. In de laatste kilometer kreeg het peloton liefst vijf haakse bochten voor de wielen, waardoor de groep versplinterde. De sprinttrein van Giant-Alpecin bleek over voldoende stuurmanskunst te beschikken om Kittel in een winnende positie af te zetten.

Caleb Ewan (Orica GreenEdge) werd door Kittel verwezen naar de tweede plaats, Niccolo Bonifazio (Lampre-Merida) werd derde. Ook Dennis van Winden (Lotto-Jumbo) mengde zich in de massasprint en werd knap vierde.

Favorieten

De Ronde van Polen is de eerste meerdaagse rittenkoers na de Tour de France die meetelt voor de World Tour. Onder anderen Robert Gesink, Fabio Aru (Astana), Jurgen Van den Broeck (Lotto-Soudal), Ion Izagirre (Movistar) en wereldkampioen Michal Kwiatkowski (Etixx-QuickStep) staan in Polen aan het vertrek.

Gesink verloor vandaag acht seconden op onder anderen Kwiatkowski en Izagirre.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl