NOS Nieuws

Florence onder water na zwaar onweer

  • AFP PHOTO / CLAUDIO GIOVANNINI
    Florence staat onder water na hevige storm
  • AFP
    In Florence vielen tientallen gewonden
  • AFP
    Rondvliegende takken tijdens zomerstorm
  • AFP
    Veel bomen vielen om door de storm
  • AFP
    Veel huizen liepen schade op door de storm
  • AFP
    Straten en tunnels staan blank

In de Italiaanse stad Florence zijn tientallen gewonden gevallen door zware onweersbuien. Straten en tunnels staan blank, vooral in het zuiden van de stad. Een 19-jarige man die werd geraakt door rondvliegende takken is met ernstige verwondingen opgenomen in het ziekenhuis.

Door het onweer kon zaterdagavond de trein van Rome naar Milaan niet rijden. Ongeveer 3000 reizigers zaten vast nadat een hoogspanningslijn was gebroken. Zondagochtend was de verbinding weer hersteld. Telefoonverbindingen waren een tijd onderbroken. In twee uur tijd viel gisteravond 58 millimeter regen, een hoeveelheid die normaal gesproken in een maand tijd valt in die regio.

Schade door zomerstorm in Florence

De burgemeester van Florence is teruggekomen van een reis naar Londen en de voorzitter van de regio Toscane zal naar alle waarschijnlijkheid morgen de noodtoestand uitroepen. Volgens weerkundigen komen dit soort zware buien vaker voor in de regio, maar de intensiteit is de afgelopen jaren wel toegenomen.

De regen en wind hebben ook schade toegebracht aan musea in de stad, zoals het Bargello-museum, waar lekkage is ontstaan. De Boboli-tuinen zijn vandaag en morgen gesloten vanwege afgebroken takken. In het zuiden van de stad zijn meer parken afgesloten.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl