NOS Nieuws

Zangeres Cilla Black (72) overleden

Cilla Black werd bekend als zangeres en maakte later furore als tv-presentator

In haar vakantiehuis in Spanje is de zangeres en tv-presentator Cilla Black overleden, heeft de Spaanse politie bekendgemaakt. De doodsoorzaak van de 72-jarige Britse is nog niet vastgesteld, maar de politie in Marbella gaat uit van een natuurlijke dood.

Voordat ze voor de BBC tv-programma's als Blind Date ging presenteren, maakte Cilla Black als zangeres veertien albums. Wereldhits had ze met nummers als Anyone who had a Heart, You're my World en You've lost that lovin' Feeling.

Cilla Black werd in Liverpool geboren als Priscilla White. Haar eerste roem vergaarde ze in de Cavern Club in Liverpool, de werfkelder waar ook The Beatles in hun begintijd vaak optraden, net als Gerry and the Pacemakers. Ze was de enige vrouwelijke vertegenwoordiger van de Merseybeat die internationale bekendheid kreeg.

Talkshow

Later maakte Cilla Black furore als presentator van tv-shows. In 1968 was ze de eerste vrouw die op primetime een eigen talkshow kreeg bij de BBC.

Vorig jaar maakte de Britse commerciële zender ITV de driedelige dramaserie Cilla, over de beginjaren van de artieste, met in de hoofdrol Sheridan Smith.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl