NOS Nieuws

Elizabeth in viervoud op de foto

  • Royal Household
    Elizabeth
  • Royal Household
    William
  • Royal Household
    Camilla

Hoewel er al meer dan honderd officiële portretten van de Britse koningin Elizabeth bestaan, is fotograaf Hugo Rittson-Thomas er toch in geslaagd de monarch op een vernieuwende manier te kieken. Met behulp van spiegels legde hij tegelijkertijd de voorkant, rug en zijkanten van de vorstin vast.

Naast Elizabeth maakt Rittson-Thomas ook foto's van haar kleinzoon William en schoondochter Camilla. De foto's werden al gemaakt in 2013, maar zijn nu te zien op een tentoonstelling in Londen.

Voor de foto's liet Rittson-Thomas zich inspireren door schilderkunst uit de 17de eeuw, zoals het portret van koning Charles I in drieën, gemaakt door de Vlaming Antoon van Dyck.

Charles I in drievoud - Anthoon van Dyck

Rittson-Thomas verklapte in de Britse pers dat hij een trucje had om de stoïcijnse koningin te laten lachen: hij vroeg haar zich voor te stellen hoe haar paard de Epsom Derby zou winnen.

Op dezelfde manier maakte Rittson-Thomas ook foto's van de hofhouding van Elizabeth, zoals haar hofpredikant en medewerkers van de koninklijke stallen. De foto's zijn van 19 augustus tot 19 september te zien in een galerie in Londen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl