NOS SportAangepast

Broersen springt naar NK-goud

WK-tickets, nationale titels en medailles

Nadine Broersen heeft de nationale titel bij het verspringen veroverd. In het Olympisch Stadio in Amsterdam sprong de 25-jarige meerkampster 6,24 meter en dat was genoeg voor een gouden medaille.

Haar sprong was 20 centimeter verder dan de nummer twee, Astrid Ekelmans (6,01 meter). Carola van Wagtendonk pakte het brons (5,95 meter).

Broersen heeft al een WK-ticket voor de zevenkamp en gebruikte het NK als voorbereiding voor het toernooi in Peking.

Lisanne Schol werd net als in 2014 Nederlands kampioene speerwerpen

Schol prolongeert NK-titel speerwerpen

Lisanne Schol heeft haar nationale titel speerwerpen geprolongeerd. De 24-jarige atlete was met een worp van 52,66 meter goed voor de gouden medaille.

Het zilver ging naar Nadine Broersen (51,42 meter) die het onderdeel gebruikte als voorbereiding op de zevenkamp. Emma Oosterwegel pakte de bronzen medaille met een worp van 49,17 meter.

Lisanne de Witte wint overtuigend de 800 meter in Amsterdam

De Witte nationaal kampioene 800 meter

Lisanne de Witte is Nederlands kampioene geworden op de 800 meter. In het Olympisch Stadion in Amsterdam kwam ze na 2.05,89 over de finish.

Dat was ruim twee seconden sneller dan Manon Kruiver (2.06,76). Suzanne Voorrips pakte het brons (2.06,81).

Het was niet genoeg voor plaatsing op de WK in Peking. De limiet op de 800 meter staat op 2.00,37.

Rots pakt nationale meerkamptitel

Maureen Rots werd Nederlands kampioene op de meerkamp. In het Olympisch Stadion behaalde ze in totaal 5.452 punten. Daarmee hield Rots Myrte Goor (5.344) en Sophie Klumper (5.338) achter zich.

De Nederlandse toppers Nadine Broersen, Anouk Vetter en Nadine Visser deden niet mee aan de zevenkamp dit jaar. De atleten kwamen in actie op de individuele disciplines ter voorbereiding op de WK atletiek in Peking.

Sietske Noorman sprong als enige over 1,81 meter

Noorman springt naar NK-goud

Sietske Noorman, vorig jaar nog goed voor zilver, is de nieuwe Nederlands kampioen hoogspringen. Op de NK in Amsterdam sprong ze als enige over de 1,81 meter. Zilver was er voor Nikki May Woudstra (1,75 meter), het brons ging naar Linda Hurkmans (1,75 meter).

Noorman pakte dit jaar ook al de nationale titel indoor. Haar sprong was niet goed genoeg voor een WK-ticket. De limiet voor deelname in Peking ligt op 1,94 meter.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl