De stukjes spoelden aan bij de noordkust van het eiland
NOS Nieuws

Mogelijk opnieuw brokstukken vliegtuig op La Réunion gevonden

Op het Franse eiland Réunion zijn mogelijk opnieuw restanten gevonden van een Boeing 777. Het gaat om stukjes metaal, schrijven lokale media. De stukjes zijn aangespoeld bij de hoofdstad Saint-Denis, op het noorden van het eiland.

De politie heeft de stukjes metaal in een doos gestopt en die meegenomen voor onderzoek. De autoriteiten hebben nog geen uitlatingen gedaan over de vondst, behalve dat er 'metaal' is aangetroffen.

Naar aanleiding van deze en andere recente vondsten op het eiland, wil Malaysia Airlines de zoektocht naar brokstukken van de vermiste vlucht MH370 uitbreiden rondom La Réunion.

De autoriteiten onderzoeken 'metaal' dat is aangespoeld

Vleugel

De vondst van vandaag komt enkele dagen nadat er een klep van een vleugel was gevonden. Het Maleisische ministerie van Transport heeft officieel bevestigd dat dat brokstuk van een Boeing 777 is.

"Dat kan alleen maar betekenen dat het brokstuk van de vermiste vlucht MH370 is", zegt NOS-verslaggever Michel Maas. "Er is maar één Boeing 777 die een klep kwijt is."

De klep is een stuk oostelijker aangetroffen op La Réunion. Het wrakstuk is naar Frankrijk gebracht voor onderzoek.

Vliegtuigstoel

Internationale media melden dat een strandjutter een paar maanden geleden een aangespoelde blauwe vliegtuigstoel en een paar volle koffers aan de kust van La Réunion had gevonden. Hij had niet aan het vermiste vliegtuig gedacht en heeft de spullen verbrand.

Op 8 maart 2014 verdween een Boeing 777 van Malaysia Airlines boven de Indische Oceaan. Er zaten 239 mensen aan boord.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl